Λίγα λόγια για τη Margo

Seperator, Tourism - Itineraries - Greek wine

Με λένε Margo ή αλλιώς Ουρανία Μαργωμένου. Γεννήθηκα στην Αθήνα, αλλά ταξίδεψα σε πολλά μέρη μακριά της.
Σπούδασα Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων & Χώρων Εστίασης στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Εκπαιδεύτηκα σε πολυτελή ξενοδοχεία της Βοστώνης και στη συνέχεια εργάστηκα στο Λονδίνο σε μεγάλο ιστορικό ξενοδοχείο, το Dorchester Hotel.
Αρχικά, στο F&B Operation και στη συνέχεια στις Προμήθειες ως Αγοράστρια Οίνων, Οινοπνευματωδών Ποτών και Αποσταγμάτων. Ήταν μια θέση που θα καθόριζε τη μετέπειτα πορεία μου, τότε όμως δεν το ήξερα…
Απολάμβανα τον μοναδικό κόσμο που είχα κατά τύχη ανακαλύψει: μέσα από γευστικές δοκιμασίες οίνων από τον παγκόσμιο αμπελώνα, συναντήσεις με οινοποιούς και εισαγωγείς, ταξίδια οινικού τουρισμού στη γειτονική Γαλλία, καθώς και εβδομαδιαίες αγορές μεγάλων ποσοτήτων οίνου και ποτών για ένα μυθικό ξενοδοχείο με κάρτα 600 ετικετών και μεγάλη κατανάλωση!
Επέστρεψα στα πάτρια εδάφη, εργάστηκα σε αρκετά ξενοδοχεία και εστιατόρια και τα τελευταία χρόνια σε γραφείο εισερχόμενου τουρισμού, ειδικευμένο στον αρχαιολογικό Τουρισμό. Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα, μαθαίνοντας τον πολιτιστικό πλούτο και την κληρονομιά μας μέσα από τη ματιά φοιτητών κλασικών σπουδών, κατανόησα πόσο βαθιά φτάνουν οι ρίζες μας…

Χαρούμενη ζαχαροπλάστρια και μαγείρισσα, όταν έγινα μαμά, άρχισα να αναζητώ αγνές πρώτες ύλες και προϊόντα της ελληνικής γης, για να αναθρέψω την κόρη μου και να ευχαριστήσω τους αγαπημένους μου.
Μα κάπως έτσι δεν αρχίζουν όλα…;

Με τον καιρό και με περίσσια περιέργεια, ήθελα να μάθω όχι μόνο πώς φτιάχνονται, αλλά και ποιος είναι ο άνθρωπος «πίσω από την ταμπέλα», ήθελα να μοιραστώ μαζί του/της, τη χαρά της δημιουργίας! Και όσο γνώριζα τους παραγωγούς, τόσο έβλεπα την ευτυχία στα πρόσωπά τους, την ικανοποίησή τους όταν αναγνωριζόντουσαν οι κόποι τους…
Αυτό ήταν! Εκεί κατάλαβα ποιος ήταν ο δικός μου δρόμος.
Να φέρω τους καταναλωτές με ανησυχίες, τους ταξιδιώτες που αγαπούν την αυθεντικότητα πιο κοντά στους ανθρώπους που καλλιεργούν και αμπελουργούν!

Η επαγγελματική μου πορεία, η αγάπη μου για το κρασί, το φαγητό, τα ποιοτικά προϊόντα, τα ταξιδέματα και την ανεπιτήδευτη φιλοξενία με οδήγησαν σιγά-σιγά στο να οραματιστώ και να δημιουργήσω το Margo Wine Routes… και μέσα από αυτό να οργανώνω εκδρομές οινικού και γαστρονομικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα με συνοδοιπόρους… εσάς!

Καλά μας ταξίδια!

Τίτλοι σπουδών οινογνωσίας

WSET LEVEL 1 Award In Wines (QCF), Pass, July 2104

WSET LEVEL 2 Award In Wines and Spirits (QCF), Pass with Merit, Dec 2014

HESTIA ADVANCED CERTIFICATE -The World of Greek Wine, Pass with Distinction, April 2015

Πιστοποιήσεις από το ελληνικό παράρτημα (WSPC LTD) του WINE & SPIRIT EDUCATION TRUST LTD, UK, παγκόσμιου εκπαιδευτικού φορέα οίνου, που λειτουργεί από το 1969 στο Λονδίνο, με παραρτήματα σε μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου.

Λίγα λόγια για τη Margo

Seperator, Tourism - Itineraries - Greek wine
Olive Tree, Tourism - Itineraries - Greek wine

Για την παραγωγή ενός κρασιού το πρώτο πράγμα που είναι απαραίτητο είναι το εύφορο έδαφος… Έτσι και για την ιδέα του Wine Routes η μακρά πορεία μου στον κόσμο του κρασιού καλλιέργησε το έδαφος για να ανθίσει κάτι που υπήρχε πάντα μέσα μου από τα παιδικά μου χρόνια. Η διάθεση για εξερεύνηση και η επαφή με τη φύση και τις ρίζες μου. Η ανάγκη επικοινωνίας με ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια αγάπη με μένα για την ποιότητα στο κρασί και τη γαστρονομία ήταν άλλο ένα στοιχείο που θα έδενε τον “μούστο” του σχεδίου μου.

Το όνομα Wine Routes, οινικές διαδρομές στα ελληνικά, έχει και μια δεύτερη σημασία, που ουσιαστικά είναι και η ψυχή όλου του εγχειρήματος.
Η λέξη routes παραπέμπει ακουστικά στη λέξη roots που σημαίνει ρίζες.
Μια διαδρομή στις ρίζες μας λοιπόν…
Αυτό ήταν το όνειρο, η σκέψη, που άρχισε να τριβελίζει το μυαλό μου εδώ και λίγα χρόνια.

Στις ρίζες της Αρχαίας Ελλάδας, 4500 χιλιάδες χρόνια πριν, εκεί που συναντάμε την αμπελλουργία για πρώτη φόρα στην ευρωπαική ήπειρο…
Στις ρίζες της παραγωγής του κρασιού, σαν ένα ταξίδι αντίστροφο από την εμφιάλωση πίσω σε όλα τα βήματα μέχρι το χώμα του αμπελώνα και τα σταφύλια της κάθε ποικιλίας…

Ancient, Tourism - Itineraries - Margo Wine Routes

Κάπως έτσι ζυμώθηκε και ωρίμασε η ιδέα μέσα μου και τώρα έχω τη χαρά να σας καλώ στις διαδρομές που δημιούργησα μετά από πολλή μελέτη και αμέτρητα ταξίδια… Οινικές διαδρομές οι οποίες θα μας οδηγήσουν να ανακαλύψουμε παρέα την αυθεντική, την αληθινή ομορφιά της Ελλάδας, που θα αντανακλά μέσα σας για πολύ-πολύ καιρό!