Η ζύμωση της ιδέας


Για την παραγωγή ενός κρασιού το πρώτο πράγμα που είναι απαραίτητο είναι το εύφορο έδαφος… Έτσι και για την ιδέα του Wine Routes η μακρά πορεία μου στον κόσμο του κρασιού καλλιέργησε το έδαφος για να ανθίσει κάτι που υπήρχε πάντα μέσα μου από τα παιδικά μου χρόνια. Η διάθεση για εξερεύνηση και η επαφή με τη φύση και τις ρίζες μου. Η ανάγκη επικοινωνίας με ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια αγάπη με μένα για την ποιότητα στο κρασί και τη γαστρονομία ήταν άλλο ένα στοιχείο που θα έδενε τον “μούστο” του σχεδίου μου.
Το όνομα Wine Routes, οινικές διαδρομές στα ελληνικά, έχει και μια δεύτερη σημασία, που ουσιαστικά είναι και η ψυχή όλου του εγχειρήματος.
Η λέξη routes παραπέμπει ακουστικά στη λέξη roots που σημαίνει ρίζες.
Μια διαδρομή στις ρίζες μας λοιπόν…
Αυτό ήταν το όνειρο, η σκέψη, που άρχισε να τριβελίζει το μυαλό μου εδώ και λίγα χρόνια.

Στις ρίζες της Αρχαίας Ελλάδας, 6500 χιλιάδες χρόνια πριν, εκεί που συναντάμε την αμπελλουργία για πρώτη φόρα στον κόσμο…
Στις ρίζες της παραγωγής του κρασιού, σαν ένα ταξίδι αντίστροφο από την εμφιάλωση πίσω σε όλα τα βήματα μέχρι το χώμα του αμπελώνα και τα σταφύλια της κάθε ποικιλίας…
Στις ρίζες της Αρχαίας Ελλάδας, 6500 χιλιάδες χρόνια πριν, εκεί που συναντάμε την αμπελλουργία για πρώτη φόρα στον κόσμο…
Στις ρίζες της παραγωγής του κρασιού, σαν ένα ταξίδι αντίστροφο από την εμφιάλωση πίσω σε όλα τα βήματα μέχρι το χώμα του αμπελώνα και τα σταφύλια της κάθε ποικιλίας…
