Αττική, ημερήσια εκδρομή


Ανακαλύψτε την άγνωστη οινική πλευρά της πρωτεύουσας, με παλιά αμπέλια και βραβευμένα κρασιά. 
Μία ημερήσια εκδρομή γεμάτη ιστορία, όμορφη φύση και γνριμία με χαρισματικούς, 3ης γενιάς οινοποιούς.

Απολαύστε μια ημερήσια εκδρομή στην Αττική εξοχή κσι δοκιμάστε το κρασί από τον γηραιότερο αμπελώνα της Ευρώπης. Τα αμπέλια της περιοχής βρίσκονται σε συνεχή καλλιέργεια και παραγωγή ονομαστού κρασιού από αρχαιοτάτων χρόνων,  εδώ και 3,000 χρόνια.  Η Αθήνα είναι η 2η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που έχει καλλιεργίσιμα αμπέλια τόσο κοντά στον αστικό ιστό, που τα καθιστούν ιδανικά για ημερήσιες αποδράσεις.   Το Σαββατιανό είναι η πιο διαδεδομένη ποικιλία που καλλιεργείται και έχει ταιριάξει στο Αττικό μικροκλίμα. Κάποια αμπέλια έχουν κλίματα από το 1960, σχεδόν 60 χρόνων.  Ποικιλίες που θα δοκιμάσουμε στην εκδρομή μας είναι: Σαββατιανό, Ροδίτης, ‘Ρετσίνα’, Ασσύρτικο  και Cabernet Sauvignon.

Έχουμε 2 επιλογές: Αναχωρούμε από το κέντρο της Αθήνας πρός τα Μεσόγεια ή πάμε βόρεια του νομού και μπορούμε να προσθέσουμε και οινοποιείο της Εύβοιας στην εκδρομή μας. (θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια η εκδρομή).

Ο/Η συνοδός της εκδρομής, με καλό επίπεδο οινικής γνώσης, θα σας παρουσιάσει την ιστορία του ελληνικού κρασιού. Επίσης, θα απολαύσουμε ένα μεσημεριανό γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα με φρέσκα, αρωματικά κρασιά της Αττικής, ταιριαστά με τους μεζέδες και τα παραδοσιακά μας πιάτα.  Καλή απόλαυση!  Η εκδρομή αυτή μπορεί να συνδυαστεί με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου ή της Βραυρώνας, και με τη συνδρομή διπλωματούχου ξεναγού να ανακαλύψετε τα μυστικά των ναών.  Ρωτήστε για λεπτομέριες και κρατήσεις.

*Ταξιδεύουντας βόρεια του νομού Αττικής θα χρειαστούμε 7 ώρες για την εκδρομή μας.  Ρωτήστε μας για τις τιμές και προυποθέσεις. 

Τί να περιμένετε: Πρόγραμμα 
9.00πμ Συνάντηση με συνοδό και αυτοκίνητο στο ξενοδοχείο; αναχώρηση. (Υπολογίζουμε 40 λεπτά οδήγησης μέχρι το Μεσόγεια -όλα εξαρτώνται από την κίνηση)  
10.00πμ Άφιξη στο 1ο οινοποιείο.  Καλωσόρισμα από τον οινοποιό/ υπέυθυνο του οινοποιείου. Ξενάγηση και γευσιγνωσία. 
11.00πμ Άφιξη στο 2ο οινοποιείο.  Καλωσόρισμα από τον οινοποιό/ υπέυθυνο του οινοποιείου. Ξενάγηση και γευσιγνωσία. 
12 μεσημέρι Μετάβαση για μεσημεριανό
13.30μμ Επίσκεψη στο 3ο και τελευταίο οινοποιείο, γευσιγνωσία.
14.30μμ Αναχώρηση από τα Μεσόγεια για επιστροφή στην Αθήνα. 

Οι εκδρομές προσφέρονται καθημερινά, 9.00πμ-3.00μμ, εκτός Κυριακής, όπου τα οινοποιεία ξεκουράζονται. Κρατήσεις τουλάχιστον 1 εβδομάδα πρίν.

4 Λόγοι για να έρθετε στην εκδρομή 

  • Απόλαυση: Μια μέρα στη φύση, μακριά από το θόρυβο της πόλης, μόλις 40 λεπτά μακριά.
  • Εμπειρία: Περπατήστε στον αρχαιότερο αμπελώνα της Ευρώπης, εκεί που σπουδαίοι φιλόσοφοι και πολιτικοί κάποτε σεργιανούσαν: Σωκράτης, Περικλής, Θεμιστοκλής
  • Μάθηση: Γνωρίστε οινοποιούς με κέφι και περίσσια περιέργεια και μπείτε στην συζήτηση για την ανναγέννηση του Ελληνικού κρασιού.  
  • Χαλάρωση: Δοκιμάστε καλό κρασί, γευτείτε απολαυστικούς μεζέδες χωρίς την έννοια της οδήγησης -αφεθείτε στα έμπειρα χέρια του οδηγού μας.
Attici map, Tourism - Itineraries - Greek wine

Τιμή ανά άτομο


Αττική (μόνο)

ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ, ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
από 210 ευρώ το άτομο

ΓΙΑ 3-15 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΜΙΝΙ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟ
από 190 ευρώ το άτομο


Αττική & Έυβοια

ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ
από 340 ευρώ το άτομο

ΓΙΑ 3-15 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΜΙΝΙ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟ
από 310 ευρώ το άτομο

Στη τιμή συμπεριλαμβάνεται:

  • Συνοδός με γνώση κρασιών (επίπεδο WSET 3) με όλα τα έξοδα
  • Μεταφορά με μοντέρνο, άνετο αυτοκίνητο ή μίνι βαν (Mercedes Benz ή αντίστοιχο) με κλιματισμό                                                                και επαγγελματία οδηγό με άδεια και όλα τα έξοδά του
  • Γευσιγνωσία σε 3 οινοποιεία
  • Μεσημεριανό γεύμα 
  • Διόδια και φόρους 24%

Στη τιμή δε συμπεριλαμβάνεται:

  • Έξτρα ταξιδιωτική ασφάλιση 
  • Άλλα προσωπικά έξοδα ή ψώνια από τα οινοποιεία 
Attici visit to the ancient sites, Tourism - Itineraries - Greek wine
Barrels of wine, Tourism - Itineraries - Margo Wine Routes
Attica images of ancient, Tourism - Itineraries - Greek wine


Ιστορία της περιοχής

Attica peninsula is a truly blessed land. Even from antiquity, ancient Athenians realised the strategic location, favourable climate and fertile earth and established the capital city of Athens, where great politicians, philosophers and artists lived. Athens was inhabited even from Neolithic times (2,600 BC), making Athens one of the oldest and greatest cities of the world.

Attica and Winemaking
Attica is one of the oldest vineyards of Europe. Known to be systematically cultivated for winemaking from ancient times, Athenians enjoyed drinking wine in Symposia and religious ceremonies. Homer and other great philosophers have documented the winemaking process and the etiquette of wine consumption.

The Greek Independence – 1880
In more recent years, after the Ottoman occupation, some Greek businessmen realised the potential in viticulture in the Attica area. They brought equipment and personnel from France and started producing wines that soon exported in continental Europe, some labels even won awards in international competitions! Meanwhile, in the late 19th century, Athens population started to increase, creating a large market for wine consumption. The Greek Railway company, would commission specially designed wagons to carry grape must from Attica vineyards to the city center. The grape Must Wine-Day would turn into wine at the huge barrels of the local tavernas and small city wineries.
The phylloxera and the 2 World Wars took a toll to the region’s winemaking history.

Post WW2 – The Revival
In the early 1960, the Greek government starts replanting the Attica vineyards with international grape varieties and the local Savatiano variety.
In the 80’s, some young winemakers, educated in French wine schools, return to the homeland. Along with the knowledge, they bring much needed equipment and techniques. Together with their fathers and siblings, they lead the family wineries, gain international recognition and win prestigious awards for their winemaking and their wines.

Recent Years
In 1990, we observe a return to the cultivation of indigenous grape varieties: Savatiano, Malagouzia, Roditis, Assyrtiko.
The Attica mild climate of short and mellow winters and long, sunny summers with the cooling sea breezes, make Attica an ideal winemaking region. Most vineyards are bio certified. The use of pesticides is minimal, even unnecessary due to the perfect acclimatisation of the indigenous grape varieties in the Attica soil and climate. Some vineyards feature 50 to 60 year old vines, with the youngest being 30 years old. Many wines in Attica are winning gold and silver medals in international wine competitions.


Επιλεγμένα οινοποιεία της Αττικής

 

AOTON
www.aoton.gr

MARKOU VINEYARDS
www.markouwines.gr

DOMAINE VASSILIOU
www.vassilioudomaine.gr

DOMAINE KOKOTOS
www.ktimakokotou.gr

DOMAINE ROXANI MATSA
www.boutari.gr

MILONAS
www.mylonas-wines.gr

GEORGA’S FAMILY
www.geowines.gr

DOMAINE PAPAGIANNAKOS
www.papagiannakos.gr

ALLAGIANNIS
www.allagiannis.gr

ENOTRIA GI -Kostas Lazaridis
www.domaine-lazaridi.gr

NIKOLOU
www.nikolouwinery.gr

GIKAS WINERY
www.gikaswinery.gr/en